Lättare liv som förälder!
Har du läst boken Nära föräldrar - om anknytning, samsovning och konsten att bära barn? Om närhet, bärsjalar, hur man kan få sin baby att somna med mindre gråt och hur man grundlägger en god anknytning med sitt barn. Inga "metoder" behövs - du är den bästa experten på ditt barn! Läs mer

Nära föräldrar

Välkommen till en svensk community om Nära föräldraskap, eller Attachment Parenting (AP), som man säger på svenska. Här till höger bloggar vi om livet som föräldrar. Klicka här om du vill blogga med oss!
VAD ÄR NF?
Nära föräldraskap är en svensk översättning av begreppet Attachment Parenting.
AKTIVITETER
Här hittar du information om aktuella bokträffar, föreläsningar och föräldrakurser.
FORUM
Äntligen ett forum för alla som vill diskutera samsovning, amning, att bära barn mm.
LÄNKAR
Alla svenska återförsäljare av bärsjalar! Info och inspiration för föräldrar och gravida.

SKRIVLUST
Vill du skriva en egen artikel och bli publicerad på den här sidan? Skicka in din text!


Läs mer om hur led ljus och led lysrör påverkar dig och ditt barns välbefinnande hos Ljusgiganten.

Ta kontakt med oss för att att boka in ett möte där vi tillsammans kan besluta hur vi bör gå vidare med ditt vårdnadstvistärende. Vi är lyhörda och noggranna med att alltid se till barnets bästa. Mer informationNära föräldrar i SvD

I dag skriver SvD om Nära föräldraskap och anknytning i artikeln "Närhet är nyckeln till anknytning".

Ur artikeln:
"Släng noterna och våga spela på gehör! Strunta i rigida sömnkurer och fyrkantiga uppfostrings­metoder. Lita istället på din föräldrainstinkt och följ ditt barns signaler om vad han eller hon ­behöver. Den uppmaningen kommer från tvåbarnsmamman Jorun Modén, som är en av de svenska ­förespråkarna av så kallat Attachment parenting eller Nära föräldraskap. För ett par år sedan kom hennes bok Nära föräldrar.

–Dagens föräldrageneration beskrivs ofta som den mest ambitiösa någonsin. Vi vill göra allt rätt, vilket lätt skapar en osäkerhet. Många har svårt att lita på sin egen förmåga och söker därför färdiga manualer och expert­råd. Men för att knyta an på ett bra sätt måste man tro på sig själv som förälder och våga lyssna på sitt barns signaler."

Läs hela artikeln här
Läs mer om boken Nära föräldrar här

Svenska Dagbladet kör under veckan en hel serie om anknytning och första delen kan man läsa här. Journalisten Anna Lagerblad kommer bland annat att intervjua läkare och forskare. Fortsättningen kommer i morgon.

12 Mar 2008