Lättare liv som förälder!
Har du läst boken Nära föräldrar - om anknytning, samsovning och konsten att bära barn? Om närhet, bärsjalar, hur man kan få sin baby att somna med mindre gråt och hur man grundlägger en god anknytning med sitt barn. Inga "metoder" behövs - du är den bästa experten på ditt barn! Läs mer

Nära föräldrar

Välkommen till en svensk community om Nära föräldraskap, eller Attachment Parenting (AP), som man säger på svenska. Här till höger bloggar vi om livet som föräldrar. Klicka här om du vill blogga med oss!
VAD ÄR NF?
Nära föräldraskap är en svensk översättning av begreppet Attachment Parenting.
AKTIVITETER
Här hittar du information om aktuella bokträffar, föreläsningar och föräldrakurser.
FORUM
Äntligen ett forum för alla som vill diskutera samsovning, amning, att bära barn mm.
LÄNKAR
Alla svenska återförsäljare av bärsjalar! Info och inspiration för föräldrar och gravida.

SKRIVLUST
Vill du skriva en egen artikel och bli publicerad på den här sidan? Skicka in din text!


Läs mer om hur led ljus och led lysrör påverkar dig och ditt barns välbefinnande hos Ljusgiganten.

Ta kontakt med oss för att att boka in ett möte där vi tillsammans kan besluta hur vi bör gå vidare med ditt vårdnadstvistärende. Vi är lyhörda och noggranna med att alltid se till barnets bästa. Mer informationSå avslöjar du gravida

Efter fyra månaders graviditet började jag undra när någon på skrivjobbet jag har på e-health.se skulle gissa hur det var fatt. Jag hade börjat klä mig i empireskuret och lite pösigare material men ändå tyckte jag att jag hade en synlig kula. Men folk kan ju vara finkänsliga och undra om kulan beror på lite för många bullar snarare än en bulle i ugnen, så jag bestämde mig för att skriva en krönika som talade klarspråk.

9 sätt att avslöja gravida hette krönikan. Där beskrev jag en rad märkliga beteenden som en gravid kan lägga sig till med, till exempel låtsas dricka champagne men smyga iväg och hälla ut den i slasken, börja klä sig i voluminösa kreationer och gå omkring med frottéarmand, det vill säga "sea bands" som ska hjälpa mot illamående under graviditeten.

Fortfarande var det ingen som sa något, så jag började berätta. Roligaste kommentaren kom från en kollega som hade trott att krönikan syftade på henne trots att hon inte var gravid, hon hade nämligen fallit för vinterns oversizemode. De flesta hade inte märkt något alls, men två sa att de faktiskt hade haft sina aningar. Säljchefen sa att han hade räknat ut det när jag efter att ha ätit en lunchportion ändå satt uthungrad - då såg han också till att jag fick påfyllning. En annan tjej fattade misstankar när jag klagade på vårt dåliga kontorskaffe.

Jag har länge tänkt blogga om att jag ska bli trebarnsmamma till hösten (augusti/september), men det är mycket annat som har kommit i vägen. Nu sticker magen äntligen ut och talar klarspråk - här ska det bli bebis! När jag passande nog var på magdansfestival förra veckan fick jag flera klappar och lyckönskningar till magen. Och jag har fått världens raraste barnmorska som flera gånger har upprepat att det finns gammalt barnmorskeskrock som säger att mammor som väntar på trean är lite särskilt luriga.

12 May 2008